Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απαγορεύθηκε «τολμηρή» διαφήμιση της PETA

Το νέο διαφημιστικό σποτ της φιλοζωικής οργάνωσης PETA, στο οποίο πρωταγωνιστεί  Pamela Anderson, δεν θα προβληθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ καθώς κρίθηκε πολύ «τολμηρό». Η προβολή του video απαγορεύθηκε επίσης σε ορισμένα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Στη διαφήμιση με τίτλο «Cruelty doesn’t fly» η πρώην ναυαγοσώστρια του Baywatch υποδύεται μια υπάλληλο της ασφάλειας του αεροδρομίου που γδύνει τους ταξιδιώτες που φορούν γούνες και δερμάτινα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ επισημαίνεται ότι «το διαφημιστικό κρίθηκε ακατάλληλο γιατί μπορεί να προσβάλλει ορισμένους ανθρώπους».
Η διαφήμιση, στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί ο διάσημος κωμικός Steve-O, έχει ήδη απαγορευθεί στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης.


Η οργάνωση PETA ελπίζει πως το σποτάκι θα προβληθεί σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, στο Τόκυο, τη Σεούλ και το Σίδνεϊ.


Δείτε εδώ τη διαφήμιση της PETA

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Συστάθηκε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ) υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ


Στη δύναμη των επαγγελματικών συνδέσμων που λειτουργούν κάτω από την αιγίδα του ΚΕΒΕ έχει ενταχθεί ο νεοϊδρυθείς Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.)

Βασικοί σκοποί του Συνδέσμου είναι η προώθηση της συνεργασίας και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών και η συνεργασία με την πολιτεία για ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στις Κυπριακές επιχειρήσεις. Στις προτεραιότητες του Συνδέσμου περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός και υποστήριξη προγραμμάτων έρευνας ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Κύπρου για αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους τόσο στην Κυπριακή αλλά και διεθνή αγορά.

Ο Σύνδεσμος πέραν της επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα μέλη έχει σκοπό να συνεργαστεί και με τους αρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση της Έρευνας και Καινοτομίας στις επιχειρήσεις και να προσφέρει υπηρεσίες κατάρτισης και καθοδήγησης στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εμπλακούν με θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το Σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο λειτουργό στο ΚΕΒΕ κ. Ανδρέα Ανδρέου

Η υπερθέρμανση έφερε... πολικές θερμοκρασίες

Χάος επικράτησε στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια τα τελευταία 24ωρα, καθώς η επέλαση του χιονιά σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθήλωσε τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια. Οξύτερο το πρόβλημα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, όπου χιλιάδες ταξιδιώτες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στους τερματικούς σταθμούς αναμένοντας επί σειρά ωρών την απογείωση της πτήσης τους. Ο επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση νέων κανόνων που θα διέπουν τη λειτουργία των αεροδρομίων της Γηραιάς Ηπείρου και οι οποίοι στοχεύουν στην άμβλυνση της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες. Γιατί, όμως, οι τελευταίοι δύο μήνες στη δυτική Ευρώπη ήταν τόσο ψυχροί; Μήπως αποδεικνύεται ότι η υπερθέρμανση, η κλιματική αλλαγή, είναι ένα «ψέμα» που σκαρφίστηκαν κάποιοι ευφάνταστοι επιστήμονες;

Kάθε άλλο. Οι ιδιαίτερα ψυχροί χειμώνες της τελευταίας διετίας στη Βρετανία είναι απόρροια της υπερθέρμανσης του περιβάλλοντος και της ανόδου της θερμοκρασίας σε άλλα μέρη της Γης.
Oι παγκόσμιοι χάρτες θερμοκρασιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA απεικονίζουν ακριβώς αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πραγματικότητα. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε Ισλανδία, Σκανδιναβία και Βρετανία, στον ανατολικό Ειρηνικό και στις δυτικές ΗΠΑ, όπου τα θερμόμετρα «κόλλησαν» σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο του Νοεμβρίου κατά την περίοδο 1951-1980. Αντιθέτως, οι θερμοκρασίες π.χ. σε δυτική Γροιλανδία, βόρειο Καναδά και Σιβηρία ανέβηκαν από δύο έως δέκα βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της εποχής. Επίσης, σε τμήματα της κεντρικής Γροιλανδίας και της νήσου Μπάφιν καταγράφηκαν θερμοκρασίες ακόμα και κατά 15 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο της περιόδου 2002-2009, όπως άλλωστε και εφέτος.

Βρετανία
Ο καιρός στη Βρετανία συνδέεται με τις υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις στις Αζόρες και τις χαμηλές στην Ισλανδία. Όταν η διαφορά της πίεσης είναι μεγάλη, τότε η Βρετανία δέχεται ανέμους από τα νοτιοδυτικά και οι χειμώνες είναι υγροί και ήπιοι. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη, οι άνεμοι πνέουν στη Γηραιά Αλβιώνα από τον αρκτικό κύκλο. Οι υψηλές πιέσεις στον παγωμένο Βορρά τον περυσινό χειμώνα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, ανέτρεψε τα συνήθη πρότυπα και επέτρεψε στον παγωμένο άνεμο από τον αρκτικό κύκλο να επιδράσει στην Ευρώπη, στην ανατολική Κίνα και στην πόλη της Ουάσιγκτον. 

Τα ίδια ακριβώς –όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες της NASA– ισχύουν και για τον φετινό, παγωμένο χειμώνα στη Βρετανία.
Επίσης, οι θαλάσσιοι πάγοι του αρκτικού κύκλου επηρεάζουν τον καιρό κατά δύο τρόπους. Αφενός επειδή είναι ολόλευκοι αντανακλούν το ηλιακό φως και δεν του επιτρέπουν να θερμάνει τα επιφανειακά θαλάσσια ύδατα. Αφετέρου δημιουργούν ένα «εμπόδιο» ανάμεσα στα θαλάσσια ύδατα και την ατμόσφαιρα περιορίζοντας την ποσότητα θερμότητας που διαχέεται από τη θάλασσα στην ατμόσφαιρα. Κατά τις φθινοπωρινές περιόδους του 2009 και του 2010, η κάλυψη των υδάτων από θαλάσσιους πάγους ήταν πολύ μικρότερη συγκριτικά με τον μακροχρόνιο μέσο όρο. 

Έτσι η ανοιχτή θάλασσα, καθώς είχε πολύ πιο σκούρο χρώμα, απορρόφησε σημαντικά περισσότερη θερμότητα κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου και απελευθέρωσε μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας στην ατμόσφαιρα της Αρκτικής. Αυτό προκάλεσε υψηλότερες ατμοσφαιρικές πιέσεις μειώνοντας τη διάφορα ανάμεσα στις χαμηλές πιέσεις της Ισλανδίας και τις υψηλές των Αζορών.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απεβίωσε ο Δρ. Σταύρος Χατζηλοίζου


Απεβίωσε ψες σε ηλικία 43 χρόνων, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο και σύντομη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Παιδονευρολόγος και Νευροφυσιολόγος Σταύρος Χατζηλοϊζου.


Ο Δρ Χατζηλοϊζου ήταν συνιδρυτής του Παιδονευρολογικού Ινστιτούτου Κύπρου και ένας από τους διευθυντές του.Συνεργαζόταν στενά με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας της Κύπρου και το Μακάρειο Νοσοκομείο.Ο Δρ Χατζηλοϊζου καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά.


Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις 1 μ.μ. από τον ιερό ναό Απ.Ανδρέα στην Αγλαντζιά.


Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντως.

Φωνή για τα ζώα της Κύπρου

23/12/2010
ΣΗΜΕΡΑ στο παζαράκι που θα γίνει απέξω από το Dehenhams Central στην Μακαρίου, εκ μέρους της εκπομπής της κας. Ελίτας Μιχαηλίδου μεταξύ 3 -6 το απόγευμα.

Ο σύνδεσμος Φωνή για τα ζώα της Κύπρου που είναι η συνένωση των μεγάλων καταφυγίων αδέσποτων ζώων της Κύπρου θα έχει ένα τραπεζάκι που θα μαζεύονται εισφορές για τα καταφύγια της Κύπρου. Οι εθελοντές που θα ευρίσκονται εκεί θα έχουν μαζί τους και 1 -2 αδέσποτα σκυλάκια για τα παιδάκια να παίζουν και για να δείξουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να προωθηθούν οι υιοθεσίες αδέσποτων. Θα υπάρχουν και διάφορες άλλες εθελοντικές οργανώσεις. Αναμένουμε την παρουσία σας και την υποστήριξη σας γιατί και όλοι εμείς πρέπει να τα ταΐσουμε και να τα σώσουμε.

Ας σκεφτούμε πρώτα και πάνω από όλα τον Άνθρωπο αλλά ας μεριμνήσουμε και ας δώσουμε έστω και κάτι λίγο για τα ζωάκια.


24/12/2010
Στο Supermarket Metro Λευκωσία / Στρόβολος, μεταξύ 11 – 1 το πρωί έρχεται ο Άγιος Βασίλης. Κοντά στον Άγιο Βασίλη θα υπάρχουν και εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης Pets2Adopt και θα πωλούνται εκεί ημερολόγια του συνδέσμου προς ΕΥΡ 5 έκαστο. Οι εθελοντές που θα ευρίσκονται εκεί θα έχουν μαζί τους και 1 -2 αδέσποτα σκυλάκια για τα παιδάκια να παίζουν και για να δείξουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να προωθηθούν οι υιοθεσίες αδέσποτων.

Ο σύνδεσμος Pets2Adopt είναι ένας σύνδεσμος ο οποίος βοηθά μέσω ηλεκτρονικών προωθήσεων, ζωάκια τα οποία είτε χάθηκαν/κλάπηκαν είτε ανευρεθήκαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το κοινό (εν ελλείψει ορθολογιστικών διαδικασιών και ευθυνών των κρατικών φορέων), να ανεύρει το ζωάκι που έχασε ή/και να υιοθετήσει ένα ζώο αδέσποτο που ανευρέθηκε από κάποιον άλλο φιλόζωο. Παράλληλα ο σύνδεσμος αυτός, ταΐζει αδέσποτα γατάκια στους δρόμους, φροντίζει αδέσποτα σκυλάκια και παρέχει μέσω οικονομικής στήριξης τα έξοδα σίτισης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων τα οποία το κοινό βρίσκει στους δρόμους.

Αναμένουμε την παρουσία σας και την υποστήριξη σας γιατί και όλοι εμείς πρέπει να τα ταΐσουμε και να τα σώσουμε. Ας σκεφτούμε πρώτα και πάνω από όλα τον Άνθρωπο αλλά ας μεριμνήσουμε και ας δώσουμε έστω και κάτι λίγο για τα ζωάκια.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μορατόριουμ στα μεταλλαγμένα

ΜΕ 1.000,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ


Η έκθεση με τίτλο «Πρωτοβουλία 1.000.000 Πολιτών» υποχρεώνει την ΕΕ να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών, αρκεί αυτά να είναι βασισμένα σε ευρωπαϊκές αρχές. Ταυτόχρονα με την ψήφιση της έκθεσης, το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ αποδέχθηκε αίτημα ισάριθμων πολιτών να διεξαχθούν ανεξάρτητες έρευνες από την Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα.


Αποδοκιμασία για ΓΤΟ
Την υποχρέωση της ΕΕ να προχωρήσει σε συστηματική έρευνα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται η εμπορία των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), γνωστοποίησε, με γραπτή του απάντηση, το Συμβούλιο προς τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος είχε υποβάλει ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία των γνωμοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ευρωβουλευτών, η απάντηση αποτελεί την πρώτη σαφή αποδοκιμασία του Συμβουλίου για την πρόσφατη νομοθετική πρόταση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει την αδειοδότηση των ΓΤΟ. Παράλληλα, και σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η απάντηση του Συμβουλίου ανοίγει το δρόμο να υποχρεωθεί η ΕΕ να ανταποκριθεί στο αίτημα που υπέγραψαν ήδη ένα εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, ζητώντας μορατόριουμ στις καλλιέργειες μεταλλαγμένων, μέχρι να δημιουργηθούν αξιόπιστοι μηχανισμοί ελέγχου των επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη υγεία και τη βιοποικιλότητα. Η συλλογή των υπογραφών έγινε με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace.


Λαϊκή επιταγή
Η καθιέρωση της «Πρωτοβουλίας 1.000.000 Πολιτών» χαρακτηρίσθηκε, από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Σταύρο Λαμπρινίδη, ως ένα μεγάλο βήμα προς τη δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι θέτει τις προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους να καλούν την ΕΕ να νομοθετεί πάνω σε ένα ζήτημα, αν συμπληρωθούν ένα εκατομμύριο υπογραφές από επτά χώρες της ΕΕ. Στη συνέχεια, η Κομισιόν θα ελέγχει νομικά εάν η αίτηση των πολιτών μπορεί να γίνει αποδεκτή, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που τίθενται στη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Εξασφαλίζεται έτσι πως η ΕΕ δεν θα μπορεί να απορρίψει αιτήσεις απλά και μόνο λόγω του πολιτικού τους περιεχομένου. 

Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε περίπτωση που το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας αντιτίθεται εμφανώς ευρωπαϊκές αρχές. Αφού συλλεχθούν τουλάχιστο ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών, η ΕΕ θα έχει τρεις μήνες προθεσμία για να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει και θα πρέπει να δικαιολογήσει την απόφασή της.


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Λονδίνο: το πρώτο λεωφορείο με υδρογόνο στην τουριστική γραμμή

Σε λειτουργία τίθεται το πρώτο λεωφορείο αποκλειστικής καύσης υδρογόνου που θα εξυπηρετεί την τουριστική γραμμή στο Λονδίνο, ενώ ως τα μέσα του 2011 θα έχουν προστεθεί ακόμα επτά.


Η πρωτοβουλία θεωρείται ως ο θεμέλιος λίθος για την εξάπλωση της τεχνολογίας υδρογόνου σε όλη τη χώρα.


Το λεωφορείο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Λονδίνο, από την εξάτμιση θα βγαίνει ατμός νερού και θα έχει αυτονομία 18 ωρών χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.


Τα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει ένα στοιχείο υδρογόνου, μια συσκευή που συνδυάζει το υδρογόνο και το οξυγόνο για την παραγωγή ενέργειας αφενός και νερού ως παράγωγο της καύσης αφετέρου.


Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως περισσότεροι από 4300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο Λονδίνο εξαιτίας της κακής ποιότητας του αέρα, με το κόστος να ανέρχεται σε 2 δις. λίρες ανά έτος.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εναλλακτική λύση για το κλίμα

Ειδικοί προτείνουν επέκταση του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ στους υδροφθοράνθρακες


The New York Times


Καθώς τα κράτη του πλανήτη δεν θα καταλήξουν, ούτε φέτος, σε συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πολλοί ειδικοί προτείνουν μια άλλη λύση: την ένταξη των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, που υιοθετήθηκε το 1987 και στόχευε στην κατάργηση των αεροζόλ και άλλων χημικών που προκαλούσαν την τρύπα του όζοντος.


Πολλοί θεωρούν αναγκαία την επέκταση της συνθήκης και στην παραγωγή και χρήση υδροφθορανθράκων (HFCs). Αυτά τα χημικά που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πολύ περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα.


Σημαντικό βήμα
Οι υδροφθοράνθρακες, που αντικατέστησαν παλαιότερα πολύ πιο επικίνδυνα χημικά, χρησιμοποιούνται ως παράγοντες ψύξης σε συστήματα κλιματισμού. Κατασκευάζονται στην Κίνα και την Ινδία, αλλά οι συσκευές που τους περιέχουν χρησιμοποιούνται σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η κατάργησή τους, θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη πρόταση ρύθμισης χρήσης HFC από το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Βέβαια, για την επέκτασή του πρέπει να συμφωνήσουν όλοι όσοι το υπέγραψαν, αλλά δεν χρειάζεται επικύρωση από το Kογκρέσο. Βέβαια, πολλά αναπτυσσόμενα κράτη όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία διαμαρτύρονται ότι οι ρυθμοί που επιβάλλει είναι υπερβολικά γρήγοροι, καθώς και ότι οι αποζημιώσεις για την κατάργηση του χημικού δεν είναι ικανοποιητικές.


Ενα πλεονέκτημα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ στον πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για τα επιμέρους ζητήματα που καλύπτει δεν έχουν τίποτα κοινό με τις έντονες αντιπαραθέσεις που χαρακτηρίζουν τις διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, όπως καταγράφηκαν στην Κοπεγχάγη πέρυσι.


Το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, σε αντίθεση με το Πρωτόκολλο του Κιότο, έχει υπογραφεί απ’ όλα τα κράτη και επικυρώθηκε από τις ΗΠΑ το 1988. Δέκα χρόνια αργότερα, η Γερουσία καταψήφισε την πρόταση επικύρωσης του Πρωτοκόλλου του Κιότο.


Υποχρεωτικά
Επίσης, οι στόχοι μείωσης της ρύπανσης που προβλέπει το Mόντρεαλ είναι υποχρεωτικοί, όλα τα κράτη του κόσμου τους αποδέχονται και μπορεί κανείς να μετρήσει με ακρίβεια την πρόοδο που γίνεται. Ηδη αποδεικνύεται αποτελεσματικό αφού βοήθησε στην εξάλειψη του 97% των 100 χημικών που κατέστρεφαν το στρώμα του όζοντος και μείωσε κατά 200 δισεκατομμύρια τόνους την απελευθέρωση αερίων που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Πέτυχε, δηλαδή, πολύ περισσότερα από το Πρωτόκολλο του Κιότο.


Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών και βασικός διαπραγματευτής του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ΗΠΑ, κ. Ντάνιελ Ρεϊφσνάιντερ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όργανο για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία του όζοντος αλλά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Βέβαια, είναι παράδοξη η χρήση μιας συμφωνίας για την επίτευξη ενός στόχου να χρησιμοποιείται για άλλο, ίσως, όμως, να είναι η μόνη λύση.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επιχείρηση διάσωσης κακοποιημένων ζώων

Χθες το απόγευμα, μετά από πιέσεις εθελοντών της Επαρχιακής Επιτροπής Ευημερίας των ζώων, τα πεινασμένα σκυλιά ράτσας pit bull είδαν λύτρωση – τουλάχιστο τα 3 από αυτά ! Με τη βία αποσπάστηκαν τα 3 σκυλιά ράτσας Pit bull από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους ο οποίος τα άφησε νηστικά και στο έλεος μολύνσεων.


Άτομα της επαρχιακής επιτροπής ευημερίας των ζώων Λευκωσίας και από το καταφύγιο Λευκωσίας και η αστυνομία, απέσπασαν με τη βία από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τα 3 από τα 4 σκυλιά του. Το συμβάν αυτό έγινε στην Λευκωσία.


Στο 1 σκυλί έγινε ήδη ευθανασία λόγο προχωρημένης σηψαιμίας, ασιτίας και τύφλωσης. Τα άλλα 2 σκυλιά είναι στο καταφύγιο Λευκωσίας. Το τέταρτο σκυλί δεν το παρέδωσε. Ο κύριος αυτός απειλεί και με μηνύσεις εναντίων των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων για το ότι του έκλεψαν τους σκύλους του!


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:


- Sharon Beckett διευθύντρια καταφυγίου Λευκωσίας 99 868512 / 97 809292


- Μαίρη Χρυσοχού Αναστάση (επαρχιακή επιτροπή ευημερίας ζώων και επικεφαλής του συνδέσμου φωνή για τα ζώα της Κύπρου) 99 581339


Επαρχιακή Επιτροπή ευημερίας των ζώων