Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ταλαιπωρία νεφροπαθών Αμμοχώατου

Συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου πραγματοποίησαν οι νεφροπαθείς και οι συγγενείς τους, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το μηχάνημα αιμοκάθαρσης βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα οι περίπου 12 νεφροπαθείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να μεταβαίνουν για αιμοδιάλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις τους οι ασθενείς ανέφεραν ότι το πρόβλημα προέκυψε με το νερό που χρησιμοποιείτο στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, αφού οι αναλύσεις των ασθενών ήταν προβληματικές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι 4 από τους 12 νεφροπαθείς να παρουσιάσουν επιπλοκές στην υγεία τους.
Κατήγγειλαν επίσης την «πολύωρη ταλαιπωρία που περνούμε εδώ και δύο μήνες λόγω της μετάβασης μας για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς, αλλά και οι συγγενείς μας, οι οποίοι αναγκάζονται να μας πηγαινοφέρνουν στη Λάρνακα και περιμένουν μέχρι να τελειώσουμε» είπαν.

Σύμφωνα με τους νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Λάρνακας το πρωί εξυπηρετούνται οι ασθενείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και το απόγευμα οι ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα σπίτια τους αργά τη νύχτα, πολλές φορές και τα ξημερώματα.
Ανέφεραν ακόμα ότι από τη μέρα που σταμάτησαν να λειτουργούν τα μηχανήματα της αιμοκάθαρσης κανένας αρμόδιος δεν έδωσε εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Μας είπαν αρχικά ότι μέχρι τα Χριστούγεννα τα μηχανήματα θα λειτουργούσαν, αλλά σήμερα 14 Ιανουαρίου ακόμα δεν έχουν επιδιορθωθεί».
Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέφερε ότι από την 1η Δεκεμβρίου κρίθηκε αναγκαίος ο τερματισμός της λειτουργίας των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης επειδή παρουσίασαν πρόβλημα οι αναλύσεις ορισμένων ασθενών, πιθανώς λόγω της ποιότητας του νερού.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: