Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Στόχος του υπουργείου Γεωργίας η πλήρης απεξάρτηση από τις βροχοπτώσεις

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις έδωσαν τη δυνατότητα στο Υπουργείο Γεωργίας να χειριστεί καλύτερα τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία τέθηκαν για πλήρη απεξάρτηση από τις βροχοπτώσεις, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Πολυνείκης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η υδατική κατάσταση ως έχει, βρίσκεται ακόμα σε αρνητικό ισοζύγιο. «Να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι η υδατική κατάσταση ως έχει βρίσκεται ακόμα σε ένα αρνητικό ισοζύγιο. Πλην, όμως, οι τελευταίες βροχοπτώσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα με τις προσθήκες που είχαμε να χειριστούμε καλύτερα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία θα πρέπει να υλοποιήσουμε, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό που σαφέστατα έχουμε πει, ότι θα πρέπει να απεξαρτηθούμε πλήρως από τις βροχοπτώσεις», ανέφερε ο κ. Πολυνείκης ερωτηθείς σχετικά. Συμπλήρωσε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζονται κάποια χρονικά πλαίσια μέσα από τα οποία θα πρέπει να διαμορφωθούν αυτά τα έργα.
Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι για το θέμα των αφαλατώσεων κατά καιρούς αντιμετωπίζονται προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με τις ενστάσεις όσο και με την εκδίκασή τους τόσο στο επίπεδο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών όσο και στο επίπεδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Από την άλλη όμως», πρόσθεσε, «προσπαθούμε με ένα σωρό άλλους τρόπους, πάντοτε στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών να καλύψουμε βραχυπρόθεσμα τα ελλείμματα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ταλαιπωρίες που αφορούν τους καταναλωτές».
«Το χρονοδιάγραμμα των αφαλατώσεων δεν κάνει πίσω, προχωρούμε, κατά πρώτο να κλείσουμε τη ψαλίδα άμεσα και κατά δεύτερο με την υλοποίηση των σταθερών μονάδων αφαλάτωσης να λύσουμε μια και έξω τις ανάγκες σε πόσιμο νερό του κυπριακού λαού», ανέφερε.
Αναφορικά με τη συνάντησή του με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι ευχήθηκε στον κ. Κυπριανού για τα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να φέρει εις πέρας με επιτυχία το έργο του, «παρά το ό,τι διαδέχεται το Δημήτρη τον Χριστόφια», όπως είπε.
Είπε, επίσης, ότι με τον κ. Κυπριανού ανταλλάγησαν απόψεις ιδιαίτερα για τα ''φλέγοντα ζητήματα'' του Υπουργείου Γεωργίας, όπως το υδατικό και άλλα πολλά ζητήματα των οποίων σύντομα θα δρομολογηθεί η επίλυση.
Ο κ. Πολυνείκης ανέφερε ότι διαπίστωσε ένα πνεύμα συνεργασίας και στήριξης, το οποίο χαρακτήρισε πολύ θετικό προκειμένου να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το Υπουργείο Γεωργίας.
Με τη σειρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε στον Υπουργό ότι το κόμμα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια για να υλοποιήσει στο έπακρο αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, χωρίς να διακρίνει ούτε Υπουργεία ούτε Υπουργούς.
Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίζει τον Υπουργό Γεωργίας με όλες τις δυνάμεις του για να επιτύχει στο δύσκολο έργο, το οποίο έχει αναλάβει.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: