Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Θ' αποθηκεύσουν... βρώμικο νερό

Το επεξεργασμένο νερό από το αποχετευτικό έσωσε πολλούς γεωργούς στη διάρκεια της ανομβρίας. Η διοχέτευσή του, όμως, στον υδροφορέα Επισκοπής προκαλεί σήμερα αντιδράσεις

Αντιδρά η κοινότητα Επισκοπής, όπως και κάποιες γειτονικές της, για την πρόταση να εμπλουτιστεί ο υδροφορέας της περιοχής με τριτοβάθμια επεξεργασμένο νερό του αποχετευτικού. "Σε δύσκολες στιγμές τροφοδοτούσαμε και τη Λεμεσό από τον υδροφορέα μας. Αύριο μπορεί να ξαναχρειαστεί να στείλουμε νερό και τι θα γίνει αν απ' το δικό μας χέρι καταστρέψουμε - μολύνουμε το πόσιμο;", διερωτάται ο κοινοτάρχης Επισκοπής Χριστοφής Αντωνίου. Πρόσθεσε πως θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση, αν επιχειρηθεί να διοχετευτεί επεξεργασμένο νερό από το αποχετευτικό σύστημα στον υδροφορέα.


Οι φετινές βροχοπτώσεις βελτίωσαν σημαντικά την κατάσταση του υδροφορέα της Επισκοπής, τα νερά του οποίου είχαν αρχίσει να υφαλμυρίζουν, επηρεαζόμενα από τη θάλασσα.
Η πρόταση του τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, για διοχέτευση στον υδροφορέα Επισκοπής τριτοβάθμια επεξεργασμένου νερού του αποχετευτικού, δια μέσου του φράγματος των Πολεμιδιών, θεωρείται ανεπίτρεπτη και καταστροφική εξέλιξη από τις κοινότητες Επισκοπής, Ερήμης και Κολοσσίου. "Πώς είναι δυνατόν, να διοχετεύσουμε στο υδροφόρο στρώμα της κοιλάδας της Επισκοπής, νερό προερχόμενο από ένα βούρκο;", υποστηρίζει ο κ. Χριστοφή, γνωρίζοντας πως στο φράγμα των Πολεμιδιών, εκτός του επεξεργασμένου νερού του αποχετευτικού, καταλήγουν τα... "αποστάγματα" του σκυβαλότοπου στο Βατί, αλλά και τα νερά καθαρισμού από το σύστημα επεξεργασίας των γεωτρήσεων του Γαρρύλη.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: