Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

Επτά περιστατικά ιλαράς εμφανίστηκαν στην Κύπρο κατά τη φετινή χρονιά, και τα τέσσερα εμφανίστηκαν κατά τον τελευταίο μήνα, ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη η υπεύθυνη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, γιατρός Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου.

Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι αυτό αποδεικνύει τη σημαντικότητα και τη σοβαρότητα των εμβολιασμών και κάλεσε άπαντες, και γονείς και λειτουργούς υγείας με πάσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα να ακολουθούν τα προγράμματα εμβολιασμών.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών, ο κ. Πατσαλίδης ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τη Δευτέρα μέχρι τις 30 Απριλίου και σε αυτή συμμετέχουν πέραν των 40 ευρωπαϊκών χωρών μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

''Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψη και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών προάγει το θεμελιώδες μήνυμα ότι ο εμβολιασμός του κάθε παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για πρόληψη των ασθενειών και προστασία της ζωής του. Το Σύνθημα της εβδομάδας 'Πρόληψη – Προφύλαξη – Εγκαιρος Εμβολιασμός' μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλο το μήκος της Ευρώπης. Και μέσα από τις διάφορες αναφορές θα δείτε ότι η Κύπρος είμαστε από τις χώρες που παρέχουμε ένα πολύ διευρυμένο φάσμα εμβολιασμών δωρεάν προς τον Κύπριο πολίτη'', πρόσθεσε.

Ο στόχος, συνέχισε, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμών είναι η αύξηση του ποσοστού κάλυψης των εμβολιασμών των παιδιών, η οποία θα επιτευχθεί με την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη μεγάλη σημασία των εμβολιασμών।

(ΚΥΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: