Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Επείγουσα έκκληση για αίμα ΑΒ Θετικό ή ΑΒ Αρνητικό

Αγαπητοί φίλοι,

Θερμή παράκληση για όσους έχουν ομάδα αίματος ΑΒ Θετικό ή ΑΒ Αρνητικό. Ένας συνάνθρωπος μας και πατέρας ενός παιδιού βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από προσβολή από μία πολύ σπάνια ασθένεια του αίματος.

Πάσχει από ΤΗROMBOTIC THROMBOCYTOPENIC PURPURA (T.T.P.) Στη Κύπρο στο παρελθόν είχαν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια ελάχιστα άτομα.Χρειάζεται να του κάνουν κάθε μέρα μεταμόσχευση πλάσματος ( ζωτικό συστατικό του αίματος) για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι ο οργανισμός του να μπορέσει να το παράγει από μόνος του.Στην τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Λεμεσού υπάρχουν αποθέματα μέχρι την Παρασκευή 13/2/2009.

Δυστυχώς μόνο το 4% του πληθυσμού της Κύπρου έχουν την συγκεκριμένη ομάδα αίματος γι'αυτό και τα αποθέματα στις τράπεζες αίματος δεν είναι αρκετά!!! Όσοι από εσάς έχουν ομάδα αίματος ΑΒ ας αφιερώσουν μια ώρα από τον χρόνο τους και να σώσουν μια ζωή. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις τράπεζες αίματος οποιουδήποτε νοσοκομείου καθημερινά από τις 8:00 πμ - 2:00 μμ και κάθε Πέμπτη από τις 8μμ - 5μμ.Εάν γνωρίζετε κάποιους με την συγκεκριμένη ομάδα αίματος παρακινήστε τους να βοηθήσουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν θα προσέλθετε για να δώσετε αίμα δηλώστε ότι είναι για την περίπτωση του ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, Άντρο Νικολάου.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Προωθήστε αυτό το E-mail σε όσον το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με Κωνσταντίνο Σοφοκλέους στο 99687824 ή με Ειρήνη Καπλάνιου στο 99668802.

Σας ευχαριστώ,Κωνσταντίνος Σοφοκλέους

Δεν υπάρχουν σχόλια: