Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ίση εκπροσώπηση των φύλων στην πολιτική ζωή

Το 2009 οι Ευρωπαίοι θα εκλέξουν νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα προταθούν νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για περισσότερη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σύγχρονη δημοκρατία απαιτεί ισότητα των φύλων· απαιτεί την ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στη λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή όλων.

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες στην Πολιτική Ζωή: Ξεπερνώντας Εμπόδια, Δημιουργώντας Αλλαγή».

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της εκστρατείας "50/50 Δημοκρατία" του
Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών για ίση αντιπροσώπευση των γυναικών και των ανδρών στα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΕ και της Κύπρου.

Την εκδήλωση Θα προσφωνήσει η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην εκδήλωση θα συμβάλουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των κυπριακών πολιτικών κομμάτων. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009, η ώρα 09:00 – 13:00, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 30 Λεωφόρος Βύρωνος, Λευκωσία. Δηλώσεις συμμετοχής: 22351276 ext 114

Δεν υπάρχουν σχόλια: