Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Θα τιμωρούνται όσοι αισχροκερδούν εις βάρος του τουρισμού

Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια εις βάρος του τουρισμού δεν θα ανεχθεί ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος δήλωσε πως όσοι δεν θα είναι δυνατό να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, θα προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών του παγκόσμιου συνεδρίου της IFWLA στη Λεμεσό, ο Υπουργός Εμπορίου επανέλαβε την αισιοδοξία του περί μειωμένων επιπτώσεων στον τουρισμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Τιμές... ομπρέλων
«Ο τουρισμός είναι ένας τομέας ευάλωτος, ο οποίος λόγω της οικονομικής κρίσης, αναμένεται σε όλο τον κόσμο να επηρεαστεί. Εμείς ως Κύπρος λάβαμε στοχευμένα μέτρα και αισιοδοξούμε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από τον τουρισμό θα είναι μειωμένες», είπε ο κ. Πασχαλίδης. Προειδοποίησε, επίσης, πως «εάν πουληθεί νερό, πράγματα για τους τουρίστες, οτιδήποτε, κρεβατάκια, ομπρέλες, σε αυτές τις τιμές, όποιος θέλει ας είναι, θα τον παρουσιάσουμε στο δικαστήριο, όταν παραβιάζεται ο νόμος» και πρόσθεσε πως «όταν δεν μπορούμε, λόγω του ότι υπάρχει ελεύθερη αγορά, θα τον παρουσιάζουμε με τη φωτογραφία του στα ΜΜΕ, να τον καμαρώνουν όλοι».

Τιμές καυσίμων
Όσον αφορά την αύξηση της λιανικής τιμής των καυσίμων, ο Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε πως το θέμα εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου του, σημειώνοντας πως «αν υπάρχει παραβίαση θα επέμβουμε». «Οι τιμές δεν εξαρτώνται ούτε από την Κύπρο ούτε από οποιαδήποτε χώρα. Είναι διεθνές εμπόρευμα, όταν οι τιμές πηγαίνουν πάνω και στην Κύπρο θα πηγαίνουν πάνω, όταν πηγαίνουν κάτω και στην Κύπρο θα μειώνονται. Το ερώτημα που πρέπει να μπαίνει είναι κατά πόσο οι αυξομειώσεις και, συγκεκριμένα, τώρα οι αυξήσεις, δικαιολογούνται ή δεν δικαιολογούνται», συμπλήρωσε.
(Πηγή: ΚΥΠΕ)

2 σχόλια:

dorka είπε...

Πιστεύω οτι οι τιμές ενοικίασης ομπρέλλων είναι ήδη ψηλές. Και όταν παραπονέθηκα στον ΚΟΤ , μου έξήγησαν οτι αυτές είναι οι εγκεκριμένες τιμές. Να σας θυμίσω οτι το ευρώ είναι ισότιμο με την αγγλική λίρα. Και δεν νομίζω να αρέσει στον Άγγλο τουρίστα όταν ενοικιάζει για 2.50 λίρες ή ευρώ ένα κρεβατάκι, ακόμη 2.50 για μία ομπρέλα και ακόμη 3.00 για ένα δροσιστικό ποτό. Όυτε στον Κυπραίο αρέσει φυσικά.
Γι' αυτό ξανασκεφτείτε τις ήδη υφιστάμενες τιμές και μετά κατηγορείστε τους ιδιώτες που επίσης εκμεταλλεύονατι καταστάσεις.

Cyprus Social Ecology Movement είπε...

Έχετε απόλυτο δίκαιο. Η κατάσταση με την εκμετάλλευση του τουρισμού (ντόπιου και ξένου) έχει καταντήσει βραχνάς για την Κυπριακή οικονομία.
Δεν είναι μόνο οι ξένοι που βλέποντας την "κλεψιά" σε βάρος τους δεν ξαναπατούν το πόδι τους στην Κύπρο, αλλά και όλοι εμείς, που πάμε θύματα της ίδιας ασυδοσίας.
Εν μέσω της λεγόμενης κρίσης, και μετά από τις "κραυγές" απόγνωσης από όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, γινόμαστε μάρτυρες αυτών των απαράδεκτων χρεώσεων.
Ελπίζουμε ότι αυτά που είπε ο Υπουργός Εμπορίου να τα μετουσιώσει σε πράξη για να μπει επιτέλους ένας φραγμός σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση...