Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Choice box: ένα "κουτί" για την έκφραση των επιλογών σας!

Μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει των ευρωεκλογών του 2009 είναι ένα "κουτί" ("choice box") σε μέγεθος δωματίου που περιλαμβάνει οπτικοακουστικά μέσα, δια των οποίων οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις επιλογές τους σε διάφορα θέματα, να θέσουν ερωτήσεις και να μαγνητοφωνήσουν τα μηνύματά τους.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα θα προβληθούν μάλιστα στο τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου ("europarlTV"), το Youtube ή εξωτερικές οθόνες στις Βρυξέλλες.
Κύριος στόχος των τεράστιων κουτιών ("choice box"), που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να δοθεί στους ευρωπαίους πολίτες, εν όψει των ευρωεκλογών 2009 που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου στην Κύπρο, η δυνατότητα να εκφράσουν και να μαγνητοφωνήσουν τις ανησυχίες, τις απορίες, τις προσδοκίες και τις πρωτοβουλίες τους. Τα μηνύματά τους θα μπορέσουν έτσι να φθάσουν τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το ευρύτερο κοινό.

To Choice box βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της οδού Λήδρας και σας αναμένει να εκφράσετε τις επιλογές σας.
Μέρος της ευρύτερης επικοινωνιακής στρατηγικής του Κοινοβουλίου
Τα κουτιά αυτά, μέσω των οποίων μπορείτε να εκφράσετε τις προτιμήσεις σας για διάφορα θέματα (ασφάλεια, μετανάστευση, περιβάλλον, κ.ά), αποτελούν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στα υπόλοιπα επικοινωνιακά μέσα του Κοινοβουλίου συγκαταλέγονται ο δικτυακός τόπος των ευρωεκλογών 2009, ιστοσελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το MySpace, το Facebook, το Flickr και το YouTube (βλ. σχετικούς συνδέσμους), τεράστιες αφίσες, τρισδιάστατες εγκαταστάσεις, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, κ.ά.

Αναλυτικά :
Ιστότοπος των ευρωεκλογών 2009
Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook (στα αγγλικά)
Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο YouTube (στα αγγλικά)
Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο MySpace (στα αγγλικά)
Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Flickr (στα αγγλικά)
Μηχανή του Χρόνου της ΕΕ
Πληροφορίες για τους "μυστικούς πράκτορες" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ανακοινωθέν τύπου: "Ευρωεκλογές 2009: Παρουσίαση της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: