Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στην Δεκέλειας

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Λάρνακα για να διαπιστωθεί από πού προήλθε η πετρελαιοκηλίδα, έκτασης 100 μέτρων, που εντοπίστηκε το βράδυ Παρασκευής στην περιοχή Δεκέλειας.

Η ΑΗΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειώθηκε διαρροή σε αγωγό της Αρχής, ο οποίος συνδέεται με πλοία που μεταφέρουν πετρέλαια, αφού εδώ και μια βδομάδα, δεν παραλήφθηκε φορτίο. Εξετάζεται το ενδεχόμενο βλάβης σε σύστημα καθαρισμού των δεξαμενών ενώ δεν αποκλείεται η πετρελαιοκηλίδα να προκλήθηκε από διερχόμενο πλοίο.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ρύπανσης της θάλασσας στην περιοχή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας, διαβεβαιώνει με σημερινή του ανακοίνωση το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση πληροφοριών που έκαναν λόγο για ρύπανση της εν λόγω θαλάσσιας περιοχή, «αργά χθες το απόγευμα, το προσωπικό του ΤΑΘΕ μετέβη αμέσως στην περιοχή», διαπιστώνοντας ότι το περιστατικό αφορούσε μια πολύ μικρή ποσότητα αργού καυσίμου, το οποίο βρισκόταν κοντά στο σημείο εξαγωγής των νερών εξυδάτωσης των δεξαμενών του Σταθμού». Παράλληλα, αναφέρεται πως συνεργείο του ΤΑΘΕ προέβη σε πλήρη καθαρισμό των υπολειμμάτων πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: