Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

«Έξυπνους μετρητές» οικολογικής χρήσης θα βάλουν τα βρετανικά νοικοκυριά

Όλα στα σπίτια στη Βρετανία θα εφοδιαστούν μέχρι το 2020 με «έξυπνους μετρητές» που θα μετρούν τη χρήση ενέργειας, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Οι νέοι μετρητές σημαίνουν το τέλος των κατά προσέγγιση λογαριασμών αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να βλέπουν ακριβώς την ενέργεια που χρησιμοποιούν. «Οι μετρητές που έχουμε στα σπίτια μας είχαν σχεδιαστεί για τις ανάγκες μιας άλλης εποχής, πριν τις κλιματικές αλλαγές. Σήμερα χρειάζεται να γίνουμε πιο έξυπνοι με τη χρήση ενέργειας», δήλωσε ο Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ.

Περίπου 26 εκατομμύρια νοικοκυριά και αρκετά εκατομμύρια επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα, ενώ το κόστος του νέου πρόγραμματος θα φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το BBC.

Οι μετρητές θα δίνουν τη δυνατότητα στους προμηθευτές να κάνουν ξεχωριστές μετρήσεις και να προσφέρουν περισσότερα πακέτα, γεγονός που θα βοηθήσει στην καλύτερη και οικονομική χρήση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: