Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ετήσιο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΓΔ Επικοινωνίας του ΕΚ

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχορηγήσεων της ΓΔ Επικοινωνίας του ΕΚ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου. Στόχος είναι η προσέλκυση κατάλληλων σχεδίων από οργανώσεις των κρατών μελών για τη βελτίωση της κατανόησης του ρόλου και της λειτουργίας του ΕΚ. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ενισχύουν τη συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να προσφέρουν μια πλατφόρμα στους πολίτες που θέλουν να επισημάνουν σημαντικά για αυτούς ζητήματα.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ. Για το 2010 οι προς χρηματοδότηση δραστηριότητες αφορούν σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα καθώς και σε δράσεις στο Διαδίκτυο.
Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε σχέδια που θα ξεκινήσουν το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2010 και θα ολοκληρωθούν το αργότερο την 30η Απρίλιου 2011.
Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου 2009. Από τα μέσα ως τα τέλη Νοεμβρίου 2009 θα επιλεγούν τα σχέδια εκείνα που θα λάβουν επιχορήγηση. Το δε Δεκέμβριο του 2009 οι ανεπιτυχείς υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τους λόγους για τους οποίους δεν επελέγησαν, ενώ οι εκπρόσωποι των καλύτερων σχεδίων θα κληθούν να υπογράψουν τη συμφωνία επιχορήγησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ετήσιο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΓΔ Επικοινωνίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στους συνδέσμους που ακολουθούν.
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων: http://www.europarl.europa.eu/tenders/subventions_call_proposal_2010.htm
Ετήσιο πρόγραμμα επιχορηγήσεων:
http://www.europarl.europa.eu/tenders/grants.htm

Όλες οι ανακοινώσεις τύπου είναι διαθέσιμες στην ιστοθέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

http://www.europarl.europa.eu/news/expert/default_el.htm
Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση τις εργασίες της Συνόδου Ολομέλειας μέσω του europarltv.

http://europarltv.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: