Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τρεις νεκροί από τα επεισόδια στην Αθήνα σε υποκατάστημα της Marfin Laiki

Τουλάχιστον 3 άτομα, δύο γυναίκες και ένας άντρας, έχασαν την ζωή τους και άλλα 4 τραυματίστηκαν στο κτίριο τράπεζας στην οδό Σταδίου 23.

Η φωτιά ξέσπασε από ρίψη βομβών μολότωφ εντός του κτιρίου της τράπεζας, Marfin Laiki, την ωρά που η τράπεζα ήταν ανοιχτή για το κοινό. Μέσα βρίσκονταν περίπου 25 άτομα στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νεκροί είναι υπάλληλοι της τράπεζας και έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, εξαιτίας των αναθυμιάσεων στο κτίριο.

Μάλιστα, η μία από τις γυναίκες λέγεται ότι ήταν έγγυος τριών μηνών.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, όπου αυτή την ώρα διαδηλωτές εξακολουθούν να συγκρούονται με δυνάμεις της Αστυνομίας και καίγονται καταστήματα, αυτοκίνητα και δημόσια κτίρια, κάδοι απορριμμάτων και άλλα, από τη Συγγρού ως την Πανεπιστημίου.

Έχει παραδοθεί στις φλόγες το κτίριο πρώην ΣΔΟΕ που τώρα στεγάζει τη διεύθυνση τελωνείων.

Οι προβοκάτορες μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας ανέλαβαν δράση με μόνο στόχο να αμαυρώσουν τη συγκεντρωση των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων έχουν γίνει στάχτη το κατάστημα του Αναγνωστόπουλου στην οδό Σταδίου, το βαν του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων και το κτίριο του πρώην ΣΔΟΕ στη λεωφόρο Β. Αμαλίας.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική αγωνίζονται για να ελέγξουν την κατάσταση και να σώσουν ανθρώπους που προσπαθούν να διαφύγουν και περιουσίες.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: