Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Έκοψαν τα δέντρα στην λεωφόρο Διαγόρου με πρόφαση την κατασκευή άνετων και ασφαλών πεζοδρομίων, τώρα αυτά καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα τα οποία παρκάρουν, με άνεση εμποδίζοντας την διακίνηση των πεζών. Ο Δήμος Λευκωσίας, δεν έχει φροντίσει ούτε για τη φύτευση νέων δέντρων ούτε για την τοποθέτηση προστατευτικών πάσαλων ή κιγκλιδώματος.
Ταυτόχρονα, καθώς τα έργα συνεχίζονται στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, παρατηρούμε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για το ξερίζωμα των λιγοστών δέντρων που έχουν απομείνει μετά την παρέμβαση πολιτών και του οικολογικού κινήματος και κατόπιν συμφωνίας με το Δήμο Λευκωσίας.
Σκάβονται αυλάκια δίπλα από τον κορμό των λίγων δέντρων και κόβονται όλες οι ρίζες. Έτσι τα δέντρα οδηγούνται στην πλήρη κατάρρευση ή ξήρανση.
Καταγγέλλεται η συστηματική προσπάθεια για εξαφάνιση κάθε δέντρου από το κέντρο της Λευκωσίας. Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολίγων ασυνείδητων, οδηγεί στην πλήρη περιβαλλοντική υποβάθμιση του κέντρου της Λευκωσίας.
(Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων)

1 σχόλιο:

Μαρία Ορφανού είπε...

Απαράδεκτος ο Δήμος Λευκωσίας. Ο πολιτισμός δεν φαίνεται ούτε με΄σα από έργα ούτε μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι πολιτισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα δέντρα στη Λευκωσία.