Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Το κόστος της διαχείρισης παλιών ελαστικών θα το επωμισθούν οι καταναλωτές


Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε όπως γίνει αύξηση της τάξεως του ενός ευρώ και δέκα σεντ (1.10) στην τιμή πώλησης των ελαστικών αυτοκινήτων για σκοπούς ανακύκλωσης των παλιών και φθαρμένων ελαστικών που μέχρι σήμερα στοιβάζονταν στα καταστήματα των επιδιορθωτών.

Το τέλος ανακύκλωσης των 1.10 ευρώ άρχισε να χρεώνεται στους καταναλωτές από χθες. Η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής και διαχείρισης άργησε μερικούς μήνες να ξεκινήσει, καθώς, βάσει ευρωπαϊκής Οδηγίας, η Κύπρος ήταν υποχρεωμένη να διαχειρίζεται σωστά και να ανακυκλώνει τα παλιά ελαστικά από τον Ιανουάριο του 2010!


Οι εισαγωγείς ελαστικών καλούνται να πληρώνουν τέλος ανακύκλωσης της τάξεως του ενός ευρώ και δέκα σεντ ανά ελαστικό. Η αύξηση αυτή στην τιμή αγοράς του ελαστικού χρεώνεται στους επιδιορθωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους αύξησαν την τιμή πώλησης του ελαστικού στους καταναλωτές.

Με αυτόν τον τρόπο, θα καλύπτονται τα έξοδα ανακύκλωσης των παλιών ελαστικών. Την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του συστήματος την έχει ο σύνδεσμος Εισαγωγέων Ελαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: