Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τρίτο αιολικό πάρκο θα ανεγερθεί στην περιοχή «Αγία Αννα» στη Λάρνακα


Το τρίτο τρίμηνο του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες του τρίτου αιολικού πάρκου που θα ανεγερθεί στην περιοχή «Αγία Αννα» στην επαρχία Λάρνακας, συνολικής δυναμικότητας 20 μεγαβάτ


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η σύμβαση επιδότησης για το έργο θα υπογραφεί τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εμπορίου και θα είναι διάρκειας 20 χρόνων.

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η ''Rokas Aeoliki Cyprus Ltd''. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 39 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα έσοδα του αιολικού πάρκου θα προέρχονται από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας στην ΑΗΚ και από την επιδότηση από το Ειδικό Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η συνολική τιμή πώλησης θα είναι €0.166 για κάθε παραγόμενη κιλοβατόρα, η οποία θα διοχετεύεται στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.

Η συνεισφορά της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρισμού αναμένεται να είναι περίπου 0,7% κατά το έτος 2012.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση ευρωπαϊκή οδηγία, η συνεισφορά των Α.Π.Ε. στην τελική κατανάλωση της Κύπρου θα πρέπει να είναι 13% μέχρι το 2020.

Υπολογίζεται ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι μειωμένες κατά 23,220 τόνους σε σύγκριση με τις εκπομπές κατά την καύση πετρελαίου (μαζούτ) για την παραγωγή αντίστοιχης ποσότητας ηλεκτρισμού.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: