Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σταθμεύουν όπου φθάσουν... στη Λάρνακα


Για αυθαιρεσίες πάνω σε πεζοδρόμια τουριστικών περιοχών και σε παραλίες της Λάρνακας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος με επιστολή του προς το δήμαρχο Ανδρέα Μωυσέως ζητά τη λήψη δραστικών μέτρων από πλευράς δημοτικών αρχών, έτσι ώστε να πάψει η κατάσταση αταξίας και αναρχίας που, όπως υποστηρίζει, παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσόπουλο, τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρούνται κατά τις μέρες αιχμής, δηλαδή κατά τα Σαββατοκύριακα, οπόταν σημειώνεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στη Λάρνακα από άλλες πόλεις και περιοχές. Στην επιστολή του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα, όπως σταθμεύσεις αυτοκινήτων πάνω σε πεζοδρόμια, σε νησίδες πρασίνου, σε χώρους όπου προορίζονται για πεζούς και αναπήρους, ή ακόμα και σε σημεία που παρακωλύεται η κίνηση άλλων οχημάτων.

Παρατηρείται, επίσης, η τοποθέτηση αυτοκινήτων επί της προστατευόμενης ζώνης της παραλίας (για το συγκεκριμένο θέμα ο «Π» είχε ασχοληθεί πρόσφατα), εκτεταμένη ρύπανση με την απόρριψη σκυβάλων, παραβίαση της νομοθεσίας περί ηχορύπανσης και άλλα παρόμοια.


Στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Λάρνακας, ο Τάσος Μητσόπουλος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα αυτά, στις παραλίες εντός των δημοτικών ορίων, μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, εάν πυκνώσουν οι επισκέψεις των συνεργείων καθαριότητας τις ημέρες και τις ώρες αιχμής, καθώς επίσης και οι περιπολίες κλιμακίων της δημοτικής αστυνομίας για την καταγραφή όλων των παραβάσεων και διευθέτηση της τροχαίας κίνησης.
«Όλες αυτές οι παρανομίες και αυθαιρεσίες, αναπόφευκτα δημιουργούν εικόνα τριτοκοσμική για την πόλη και προκαλούν συνθήκες συμφόρησης και ασφυξίας, παρεμποδίζοντας την ομαλή κίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες, αλλά και των οικογενειών με μικρά παιδιά σε καροτσάκια», καταλήγει ο κ.Μητσόπουλος.

(ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ - ΠΟΛΙΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: