Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Διαμαρτυρία για χώρο σκυβάλων στο Παραλίμνι

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παραλιμνίου και περίοικοι της περιοχής, στην οποία έχουν ήδη αρχίσει τα έργα για τη χωροθέτηση σταθμού ανακύκλωσης σκυβάλων (στο δρόμο που οδηγεί προς τη Σωτήρα).

Ιδιοκτήτες τεμαχίων, των οποίων τα κτήματα γειτνιάζουν με την περιοχή, υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του δημοτικού συμβουλίου Παραλιμνίου και προσωπικά του δημάρχου ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες τους για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου σκυβάλων, τα έργα προχωρούν.


Οι υποσχέσεις αυτές, σύμφωνα με ιδιοκτήτρια οικίας, διαψεύδονται εφόσον οι εκσκαφείς άρχισαν ήδη από την περασμένη Παρασκευή να διαμορφώνουν το χώρο. Μάλιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι κάλεσαν χθες και την αστυνομία για να ανακόψει τις χωματουργικές εργασίες στην περιοχή.

Θεωρείται αδιανόητη η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου στο κέντρο κατοικημένης περιοχής, η οποία συνδέει τη Σωτήρα με το Παραλίμνι, και βρίσκεται 400 μέτρα από μεγάλη πολυκλινική.

Δεν υπήρξε διάλογος και διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών, δεν υπήρξε η αναγκαία πληροφόρηση. Παραπλανήθηκαν οι τοπικές κοινότητες από τις αρμόδιες αρχές γιατί δεν υπήρξε ολοκληρωμένη ενημέρωση σε σχέση με τη μορφή και τη φύση του έργου», συμπληρώνει.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο προσανατολίζεται στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών για την τοποθέτηση του διαμετακομιστικού σταθμού, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Στις εναλλακτικές επιλογές εξετάζεται και χώρος πλησίον του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων του αποχετευτικού και χώρος κοντά στον υφιστάμενο σκυβαλότοπο. Τους χώρους αυτούς έχουν υποδείξει και οι κάτοικοι οι οποίοι επηρεάζονται από την αρχική απόφαση.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

We are after all living in Cyprus...where dialogue and grass-roots democracy is the finest in the world...how sad it is, don't you think that we have a long way to go just to reach the 18th century in terms of development:-)