Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου

Επεκτάθηκε από την 1η Οκτωβρίου 2008 σε όλους τους Δήμους της Μείζονος Λευκωσίας το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών της Green Dot Κύπρου. Στο πρόγραμμα είναι εντεταγμένος από τους Δήμους της Λευκωσίας, από τις αρχές του 2007, ο Δήμος Στροβόλου. Από την 1η Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα εντάχθηκανι επίσης οι Δήμοι Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Λατσιών.
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη θα διανεμηθεί ειδικό ενημερωτικό περιοδικό από σπίτι σε σπίτι στους έξι Δήμους και είναι σημαντικό όλοι οι Δημότες να μελετήσουν τις απλές οδηγίες ανακύκλωσης για να ξέρουν πώς θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στην περιοχή τους. Η ανακύκλωση είναι σημαντική γιατί ωφελεί τον καθένα μας. αλλά και τον τόπο μας, αφού συνεισφέρει:
* Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από μεγάλες ποσότητες οικιακών αποβλήτων, αφού ένα σημαντικό μέρος των οικιακών αποβλήτων αποτελούν ανακυκλώσιμα υλικά
* Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, αφού η ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή προϊόντων από πρωτογενείς πρώτες ύλες, είναι πολλαπλάσια από αυτή που χρειάζεται όταν η παραγωγή γίνεται από χρησιμοποιημένα υλικά.
* Στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
* Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
* Σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας.
Ενημερωθείτε καλύτερα από την ιστοσελίδα http://www.greendot.com.cy/ ή στο τηλέφωνο 7000 0090, αλλά κυρίως πάρτε και διαβάστε τον ολοκληρωμένο οδηγό ανακύκλωσης που ήρθε στο σπίτι σας στους 6 Δήμους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: