Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Παλιομέτοχο: Έπιναν τοξικό νερό με θειάφι!!!

Το νερό των τοπικών γεωτρήσεων του Παλιομετόχου κόπηκε εκτάκτως, όταν εντοπίστηκαν σ' αυτό καρκινογόνες ουσίες. Στον τελευταίο τακτικό έλεγχο που διεξήγαγε το Υγειονομείο, τις 17 Οκτωβρίου, βρήκε στο πόσιμο νερό της κοινότητας μεγάλη ποσότητα τριαλογονομεθανίου, η οποία δημιουργείται από την ένωση οργανικής ύλης με χλώριο και είναι ιδιαίτερα τοξική.

Το Υγειονομείο έδωσε αμέσως εντολή να διακοπεί η σύνδεση και το δίκτυο να ενωθεί με αυτό της Περιστερώνας, έως ότου καθαριστεί. Οι κάτοικοι, ωστόσο, καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και ήπιαν από το ακατάλληλο νερό, το οποίο είναι πάντα περίεργο στην όψη και την οσμή.
«Ο κοινοτάρχης δεν ενημέρωσε άμεσα όλους τους κατοίκους, ως όφειλε, να μην χρησιμοποιούν το νερό τους μέχρι να αναπληρωθούν τα ντεπόζιτά τους με το νερό του αγωγού της Περιστερώνας. Το νερό όμως στην περιοχή είναι πάντα σε καφεκίτρινο χρώμα και μυρίζει σαν θειάφι», δήλωσε η κάτοικος της περιοχής, Μαρία Σωκράτους, μέλος του Συνδέσμου Περιβάλλοντος και Υγείας Παλιομετόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: