Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Δεν θέλουν κόμβο στην πλατεία Χρυσοπολίτισσας

Μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι στην πλατεία Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα, και ζητούν από το Δήμο της πόλης την αναστολή των εργασιών στην περιοχή τους για τη δημιουργία κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου και πεζοδρομίων.

Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι απέστειλαν, μέσω του δικηγορικού γραφείου Ιωσήφ Φράγκος, επιστολή προς το δήμαρχο Ανδρέα Μωυσέως, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαφωνία κι ένστασή τους για τα οδικά έργα που εκτελούνται στην εν λόγω πλατεία. Όπως υποστηρίζουν, με τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων, οι δρόμοι θα γίνουν ακόμα πιο στενοί. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο κέντρο της πλατείας θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, αφού θα παρακωλύεται η ομαλή ροή της κυκλοφορίας και θα δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος, ενώ οι επιχειρήσεις των καταστηματαρχών θα επηρεαστούν άμεσα λόγω της στενότητας των δρόμων και της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Στην επιστολή τονίζεται, ακόμα, ότι στην περιοχή υπάρχει μια μεγάλη πολυκατοικία, οι ένοικοι της οποίας θα αναγκάζονται να εξέρχονται απ' αυτήν με τα αυτοκίνητά τους με την όπισθεν, γεγονός που θα εγκυμονεί κινδύνους για πρόκληση δυστυχημάτων. Όσον αφορά την κατασκευή ή τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, οι περίοικοι τη χαρακτηρίζουν επιεικώς απαράδεκτη και προβληματική, αφού, όπως σημειώνουν, σε καμιά περίπτωση δεν επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της Πλατείας Χρυσοπολίτισσας. Στην επιστολή προς το Δήμαρχο Λάρνακας, οι επηρεαζόμενοι δημότες διερωτώνται αν στην περίπτωση των οδικών έργων στη Χρυσοπολίτισσα έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη νομοθεσία, δηλαδή αν η εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου ή του Σχεδίου Περιοχής έχει γνωστοποιηθεί στο κοινό, είναι διαθέσιμο προς επιθεώρηση κι έχει δημοσιευτεί σε τουλάχιστον δύο εφημερίδες. Διερωτώνται, επίσης, αν έχει γίνει δημόσια ακρόαση, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται μ' εντολή του αρμόδιου υπουργού, ούτως ώστε να παρέχεται η ευχέρεια στους ενδιαφερόμενους να αιτιολογήσουν τις ενστάσεις τους. Καταλήγοντας, οι κάτοικοι της Χρυσοπολίτισσας ζητούν από τον Ανδρέα Μωυσέως όπως προχωρήσει σε δημόσια ακρόαση, με σκοπό να επιλυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην περιοχή. Η επιστολή των επηρεαζομένων δημοτών έχει κοινοποιηθεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων, στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και στην Πολεοδομία. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Μωυσέως δήλωσε ότι τα έργα στη Χρυσοπολίτισσα γίνονται με τη σύμφωνο γνώμη της Τροχαίας κι εξέφρασε την άποψη ότι ο κυκλικός κόμβος θα βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

1 σχόλιο:

Μαρία Ορφανού είπε...

Συμφωνώ. Η πλατεία είναι πολύ όμορφη όπως είναι τώρα και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε μετατροπή. Δεν μπορούν να θυσιάζονται όλα στο βωμό της κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης.