Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Τριτοκοσμικές εικόνες και πράξεις μιας (υπο)ευρωπαϊκής κουλτούρας

Η εικόνα λήφθηκε έξω από το κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.
Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν τα μέλη της Επ. Διοίκησης πάρκαραν τα υπηρεσιακά τους οχήματα σε χώρο για ανάπηρους... καθ' υπόδειξη της Τροχαίας. Θα είναι κι' αυτή μια κάποια δικαιολογία. Διαφορετική δικαιολογία πάντως θα πρέπει να βρούνε οι αρμόδιοι για τα έργα στη λεωφόρου Διαγόρου και στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, οι οποίοι ξέχασαν τις ράμπες για ανάπηρους. Αλλά και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Λευκωσίας θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις για το πετρόκτιστο κτίσμα που εμποδίζει τους παραπληγικούς...
("Φ")

Αυτή η εικόνα, λήφθηκε στην αρχή της οδού Περικλέους στο Στρόβολο
Γνωρίζουμε καλά την ιστορία... Ο ιδιοκτήτης πήγε στην τράπεζα για να κάνει τη δουλειά του. Άσχετα αν ακριβώς απέναντι υπάρχει δημοτικός χώρος στάθμευσης που τη συγκεκριμένη στιγμή (εννέα η ώρα το πρωί) ήταν άδειος, προτίμησε το πεζοδρόμιο! Εύκολο και βολικό! Έκλεισε και τη ράμπα, ασφαλώς. Μιά χαραααααά!
Το ότι θα ταλαιπωρήσει σίγουρα όποιον τολμήσει να περάσει από εκεί, πεζό, ηλικιωμένο, ανάπηρο με τροχοκάθισμα, μητέρα με παιδικό καροτσάκι, ολίγον (έως και καθόλου) τον ενδιαφέρει. Όπως δεν ενδιαφέρει άλλωστε και πολλούς, πάρα πολλούς συμπατριώτες μας...
Το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν τον τρόπο να λύσουν το πρόβλημα. Μια κι έξω. Φτάνει να αποφασίσουν και να αλλάξουν το νόμο. Το χρηματικό πρόστιμο πολύ λίγους Κύπριους φοβίζει.
Πάρτε τους τα αυτοκίνητα, αφήστε τα μια βδομάδα σε ειδικές μάντρες και βάλτε τους να πληρώσουν καμιά 500ρια ευρώ πρόστιμο... Να δείτε πως θα αλλάξουν αμέσως νοοτροπία!!!
(Α.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: