Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Φούρνοι χωρίς πρόσβαση για ανάπηρους!

Επιστολή του Προέδρου της ΟΠΑΚ προς το Δήμαρχο Στροβόλου

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος που σας έστειλα πριν 1 περίπου χρόνο για καταστήματα όπως φούρνους της εταιρείας Μαρανγκός που ανοίγουν στον Στρόβολο χωρίς να έχουν πρόσβαση για ΑμεΑ, θέλω να σας εκφράσω την δυσαρέσκεια μου επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση.

Η ένοχη ανοχή τέτοιων καταστάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Βλέπουμε πλέον όχι μόνο καταστήματα που ανακαινίζονται αλλά και καινούργια κτίρια χωρίς πρόσβαση, στο συγκεκριμένο που σας στέλνω το κατάστημα συμπτωματικά λειτούργησε από την εταιρεία Μαρανγκός, και είναι καινούργιο κτίριο στην οδό Πειραιώς στον Στρόβολο.

Ειδικά για καταστήματα τέτοια, που προμηθεύουν τον κόσμο με είδη πρώτης ανάγκης είναι αδιανόητο να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα χωρίς το Δημαρχείο να παίρνει μέτρα.

Σας υπενθυμίζω επίσης το κτίριο που βρίσκεται στην λεωφόρο Σταυρού της εταιρείας Fysair που λειτουργεί επίσης παράνομα χωρίς στο ισόγειο να υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να γίνεται τίποτα.

Όπως γνωρίζετε ο Στρόβολος φιλοξενεί τα γραφεία τον μεγαλύτερων οργανώσεων αναπήρων στην Κύπρο, την Κυπριακή Συνομοσπονδια Οργανώσεων Αναπήρων, όπως επίσης και την Σχολή Τυφλών. Επίσης φιλοξενούσε για 2 δεκαετίες την Πτέρυγα Παραπληγικών του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αναμένουμε ο Στρόβολος να είναι υπόδειγμα για τα θέματα αυτά και την διασφάλιση της τήρησης των νόμων από τους επιχειρηματίες με μηδενική ανοχή σε τέτοιες παραβάσεις οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδες ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε για να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες των υποστατικών με τις πρόνοιες του νόμου αλλά κυρίως για να σεβαστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Λαμπριανίδης
Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου [ΟΠΑΚ]
Αντιπρόεδρος Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων [ΚΥΣΟΑ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: