Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Παρεμβάσεις επιχειρηματιών σε γεωργικές εκτάσεις

Καταγγελίες κατοίκων και οικολόγων για επεμβάσεις στη Λέμπα χωρίς άδειες
Σοβαρές επεμβάσεις σε γεωργική περιοχή της Λέμπας, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο του οικισμού, καταγγέλλουν κάτοικοι της κοινότητας και η επαρχιακή επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.


Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες και φορείς υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε αλλοίωση του περιβάλλοντος με στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων που θα τους επιτρέψει οικιστικές αναπτύξεις, χωρίς καμία άδεια και χωρίς να παρέμβει καμία υπηρεσία παρά τις έγκαιρες καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η υπόθεση, όπως ανέφεραν χθες περίοικοι και εκπρόσωποι των οικολόγων που επισκέφθηκαν το μέρος, άρχισε πριν μερικές μέρες όταν φορτηγά οχήματα δημιούργησαν ολόκληρα βουνά από χώματα σε γεωργικούς κλήρους παρά τον αρχαιολογικό χώρο Λέμπας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ενέργεια αυτή που στόχο έχει την δημιουργία της υποδομής οικιστικής ανάπτυξης, έγινε χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πολεοδομικών αδειών. Κάτοικοι υποστήριξαν ότι αποτάθηκαν αμέσως στην Επαρχιακή Διοίκηση και στο Τμήμα Πολεοδομίας καταγγέλλοντας τις επεμβάσεις αυτές των επιχειρηματιών, χωρίς ωστόσο να κινηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για διακοπή των αυθαίρετων αυτών ενεργειών και της αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Κάτοικοι της Λέμπας υποστήριξαν ότι από πλευράς Πολεοδομίας δηλώθηκε αναρμοδιότητα έκδοσης διατάγματος αναστολής εργασιών, ενώ λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης ανέφεραν ότι θα μελετήσουν τις καταγγελίες.

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πάφου, Ανδρέας Ευλαβής, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των κατοίκων της κοινότητας αναφέροντας ότι από το Σάββατο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις παράνομες ενέργειες των ιδιωτών και να ενημερώσει για αυτές το Υπουργείο Εσωτερικών και τις άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

(ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - Φιλελεύθερος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: