Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ακατάλληλο ρύζι στην αγορά

Συσκευασμένο ρύζι το οποίο ήταν προσβεβλημένο με έντομα και νημάτια και ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, εντόπισανστην αγορά οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια του επίσημου ελέγχου τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το εν λόγω τρόφιμο έφερε σήμανση με είδος δείγματος ρύζι ''Καρολίνα'' και εμπορική επωνυμία COOP, συσκευασία σε διάφανο πλαστικό σακούλι καθαρού βάρους ενός κιλού και χώρα προέλευσης την Ουρουγουάη.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία εισαγωγής/διανομής, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ωστόσο, επειδή είναι δυνατό κάποια ποσότητα της συγκεκριμένης παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωση του και το επιστρέψουν στους χώρους από τους οποίους το έχουν αγοράσει.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα συνεχίσουν τους ελέγχους στην αγορά και αν κριθεί αναγκαίο θα πάρουν επιπρόσθετα μέτρα για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: