Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Στα ύψη η τιμή του αρνιού

Η ανησυχία που έχει προκληθεί από τις πρόσφατες εισαγωγές κρέατος αμφιβόλου ποιότητας (από την Ελλάδα, αλλά με αρχική προέλευση πιθανότατα τη Ρουμανία) είχε ως αποτέλεσμα η λιανική τιμή πώλησης του αρνιού κυπριακής παραγωγής να ανέλθει τις τελευταίες ημέρες στα 10 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, προειδοποιεί πως στην περίπτωση που δεν υπάρξουν "σωστές εισαγωγές αρνιών", τότε μέχρι τα Χριστούγεννα η τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τα 12 ευρώ το κιλό!
«Αυτή τη στιγμή πωλούμε τα αρνιά των 20 - 25 κιλών γύρω στα 10 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν πως τα μικρότερα αρνιά θα πωλούνται ακόμα ακριβότερα, εάν μέχρι τις γιορτές δεν γίνουν εισαγωγές», ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης. Είπε, τέλος, πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες αρνιών για να καλύψουν τις ανάγκες, ενόψει και των εορτών.
Για τις Κτηνιατρικές Αρχές το περιστατικό με τον εντοπισμό 700 αρνιών με παραπλανητικές ενδείξεις για την προέλευση και τη σφαγή τους θεωρείται λήξαν, καθώς το φορτίο επιστράφηκε στην Ελλάδα. Το θέμα διερευνά η ελληνική Αστυνομία, ενώ ενήμερη είναι και η κυπριακή Αστυνομία.
Ωστόσο, ο σάλος που προκλήθηκε μείωσε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη Κυπρίων καταναλωτών στο εισαγόμενο κρέας, κάτι που με τη σειρά του θα αποκαρδιώσει όσους εισαγωγείς μελετούσαν εισαγωγές για να καλύψουν τις επικείμενες ανάγκες με κρέας από χώρες της ΕΕ, ενδεχομένως σε καλύτερες τιμές απΆ ότι τα κυπριακά αμνοερίφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: