Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Υφαλμύρισαν διατρήσεις στον Πύργο Τυλληρίας

Ανάστατοι είναι οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή Πύργου- Τυλληρίας οι οποίοι καταγγέλλουν ότι εδώ και 15 ημέρες δεν τους παραχωρείται νερό από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για σκοπούς άρδευσης. Το υπουργείο Γεωργίας υποστηρίζει ότι λόγο της υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων, αλμύρισαν οι διατρήσεις από όπου αρδεύονταν τα χωράφια και για το σκοπό αυτό δεν μπορεί να δοθεί νερό για σκοπούς άρδευσης.

Μάλιστα όπως ενημερώθηκαν οι αγρότες, η υπεράντληση των υπογείων υδάτων έχει ως αποτέλεσμα το θαλασσινό νερό να έχει κατακλύσει υπογείως μεγάλες εκτάσεις στον Πύργο Τυλληρίας. Συνέπεια αυτού το υπουργείο αρνείται να παραχωρήσει νερό από τις γεωτρήσεις αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τις καλλιέργειες. Οι γεωργοί με τη σειρά τους διαμαρτύρονται, αφού βλέπουν τα δέντρα τους να ξηραίνονται περιμένοντας με αγωνία να δοθούν λύσεις από το υπουργείο Γεωργίας. Υποστηρίζουν ότι μέρα με την ημέρα βλέπουν τα εσπεριδοειδή να μαραίνονται στα δέντρα. Καλούν τον υπουργό Γεωργίας να παρέμβει στο θέμα και να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι. Παράλληλα, ζητούν να πληροφορηθούν ποια είναι η έκταση του προβλήματος στην περιοχή, δεδομένου ότι χωράφια τα οποία είναι κοντά στη θάλασσα εξακολουθούν να αρδεύονται αφού φαίνεται ότι οι διατρήσεις τους δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

1 σχόλιο:

Orestis Tringides είπε...

Το τουριστικό βίντεο για το Περιβάλλον της Κύπρου (το οποίο, προφανώς, γυρίστηκε κάποια χρόνια πριν) σήμερα δεν μπορεί παρά να μου φαίνεται (σε αρκετά σημεία) ειρωνικόν (δεδομένης της σημερινής υδατικής κατάστασης στη νήσο).

Αυτό: http://www.cyprus-tube.com/en/cyprus-tube.html?task=videodirectlink&id=565