Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Τρομώδης ευθύνη

Είναι βέβαιο ότι προκύπτει μέγα ζήτημα πολιτικών ευθυνών από το σκάνδαλο της πολύχρονης διαχείρισης του προβλήματος με την τρομώδη νόσο.

Όπως σήμερα αποκαλύπτεται, υπάρχουν φαίνεται ευθύνες σε διοικητικούς λειτουργούς και πολιτικούς για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κυπριακή κτηνοτροφία και τους κινδύνους που την απειλούν από τις αναμενόμενες αυστηρές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ενδιαφέρον δεν πρέπει να στραφεί μόνο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πώς θα χειριστεί τα αιτήματα της Κυπριακής Κυβέρνησης. Πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι από την Κυπριακή Κυβέρνηση.
Προκύπτει και θέμα υγιεινής των τροφών. Στηριζόμενοι στην αρχή της συνετής πρόληψης, θεωρούμε έγκλημα το γεγονός ότι ύποπτα ζώα ή ζώα που έπασχαν από ύποπτη ασθένεια οδηγήθηκαν στη σφαγή (μέσα από επιλήψιμες διαδικασίες) και τελικά στο πιάτο του Κύπριου καταναλωτή.
Φαίνεται μάλιστα ότι πολλοί γνώριζαν για τα τεκταινόμενα αλλά λίγοι μιλούσαν. Έπρεπε να φτάσει ο «κόμπος στο χτένι» και να βρεθεί η Κύπρος ενώπιον της Ευρωπαϊκής οδηγίας για να γίνουν οι τρομερές αποκαλύψεις.
Το θέμα έχει και οικονομική πτυχή, αφού ορισμένοι έχουν θησαυρίσει από το διαβλητό και ύποπτο σύστημα αποζημίωσης για την τρομώδη νόσο. Διατυπώνουμε τη θέση ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες γιατί δεν είναι δυνατόν κόμματα, πολιτικοί, βουλευτές ή υπουργοί που ασχολούνται δεκαετίες με το θέμα να μην γνώριζαν την αλήθεια.
Η μέχρι σήμερα (και σήμερα ακόμα) σιωπή τους είναι ΕΝΟΧΗ.

(Ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: